• ACHTERAF BETALEN MET KLARNA
  • BINNEN 1 - 2 WERKDAGEN VERZONDEN
  • LAGE VERZENDKOSTEN VANAF €3.99
  • GRATIS VERZENDING VANAF €50

Materialen

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 20:09

Als je onze sieraden hebt bekeken, heb je vast de woorden DQ metaal, roestvrijstaal (RVS) en Gold- of Silverplated zien staan. Het zijn allemaal materialen waar onze sieraden van zijn gemaakt. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Dat vertellen we je op deze pagina! 

Roestvrijstaal (RVS)

RVS, ook wel edelstaal of chirurgisch staal genoemd, beschikt over een aantal hele fijne voordelen. RVS heeft de schittering, toon en textuur waar veel mensen gek op zijn. Het materiaal kan niet roesten, is ontzettend sterk, maar is erg licht waardoor het erg draagbaar is. Daarnaast lijkt het op zilver, maar is een goedkoper alternatief. RVS laat niet af en verkleurd over het algemeen niet.  Waar je wel rekening mee moet houden is dat in sommige gevallen het RVS toch aangetast zou kunnen worden. Het kan bijvoorbeeld niet goed tegen chloor, daar is het uiterst gevoelig voor. Ook kan er schade ontstaat door het gebruik van cosmetica zoals parfum’s of bijvoorbeeld bodylotion. In sommige gevallen kan zelfs de ph-waarde van de huid zorgen voor een reactie waardoor het RVS toch wordt aangetast, maar dit komt bijna nooit voor. 

 

Gold- en Silverplated

Naast RVS zijn veel van onze sieraden gold- of silverplated.  Plated sieraden zijn sieraden van metaal met een laagje ander metaal daar over heen. Bijvoorbeeld een koperen oorbel, wanneer hier een laagje goud overheen zit noemen we dit goldplated en met een laagje zilver silverplated. Er wordt maar een heel dun laagje goud of zilver gebruikt wat ervoor zorgt dat de sieraden betaalbaarder zijn dan sieraden van volledig goud of zilver. Ook gold plated sieraden zijn gevoelig voor chloor en de ph-waarde van je huid. Een reactie (verkleuring) komt hierbij vaker voor dan bij RVS. Als je op de juiste manier om gaat met je plated sieraden, kun je het lang dragen. Hoe je dat kan doen vertellen we op deze pagina

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.