• ACHTERAF BETALEN MET KLARNA
  • BINNEN 1 - 2 WERKDAGEN VERZONDEN
  • LAGE VERZENDKOSTEN VANAF €3.99
  • GRATIS VERZENDING VANAF €50

Hoe houd ik mijn sieraden lang mooi?

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 20:09

We kennen het allemaal wel, sieraden die na verloop van tijd blauw uitslaan, dof of roestig worden. Zonde van de sieraden en zonde van je geld! Maar hoe houd je nou je sieraden wel mooi? In deze blogpost geven we je 8 tips voor het mooi houden van je sieraden! 

 

1. Voorkom aanraking met water

Het klinkt heel logisch, maar toch vergeten veel meiden hun sieraden af te doen tijdens het douchen en zwemmen. Toch is het erg belangrijk om dit wel te doen. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zal zorgen. Kies je voor roestvrijstalen sieraden? Deze kunnen wel tegen contact met water!

 

2. Doe je sieraden af voordat je gaat slapen

Ook dit is iets wat veel meiden vergeten! En begrijpelijk, want na een lange dag heb je niet altijd zin om al je sieraden nog af te doen. Sieraden slijten sneller als je ze dag en nacht inhoudt en er bestaat een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen. Het is dus zeker de moeite waard om toch even alles af te doen voordat je je bed induikt!

 

3. Bewaar je sieraden op een goede plek

Een donkere plek is het beste om je sieraden te bewaren. Hiervoor kun je een sieraden zakje of doosje/kistje gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om je sieraden niet in de badkamer te bewaren. De badkamer is een vochtige ruimte en dat is niet goed voor de sieraden. 

 

4. Verklein de kans op knopen

Wanneer je de sieraden dan in zo'n zakje of kistje opbergt, is het erg belangrijk om alle sluitingen dicht te doen. Dit voorkomt de kans dat er knopen ontstaan. Bovendien is het natuurlijk mega irritant als je 's ochtends je sieraden om wilt doen en alles zit in de knoop!

 

5. Vrijhouden van parfum

De meeste meiden doen eerst hun sieraden om, en voordat ze weggaan sprayen ze nog een beetje parfum op. Doe dit niet! Sieraden kunnen niet goed tegen parfum. Ook is het niet verstandig om je sieraden in aanmerking te laten komen met make-up, bodylotion, haarlak en zeep. Dit zorgt er allemaal voor dat je sieraden erg dof worden en zelfs kunnen gaan slijten.

 

6. Doe je sieraden af met sporten

Als je van plan bent om aan een heftige work-out te beginnen, is het verstandig om je sieraden van te voren af te doen. Tijdens het sporten bestaat namelijk de kans dat je met je sieraden ergens aan blijven haken waardoor ze kapot kunnen gaan. Bovendien kan het zweten de sieraden ook aantasten, wat ervoor zal zorgen dat je sieraden minder lang mooi blijven.

 

7. Pas op met zonlicht

Het is erg belangrijk om je sieraden niet bloot te stellen aan veel zonlicht. Wanneer je je sieraden af doet, leg ze dan niet in het raamkozijn/vensterbank neer. Ook de zonnebank kan schadelijk zijn voor je sieraden. De sieraden kunnen van kleur veranderen, lichter worden en geel of zwart uitslaan. 

 

8. Doe je sieraden als laatste om

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, je doet je trui over je hoofd aan en blijft vervolgens haken aan een oorbel of ketting. Dat is niet handig en hiermee bestaat niet alleen de kans dat je sieraden beschadigen, maar ook je kleding. Om dit te voorkomen is het handig om je sieraden als laatste om te doen voordat je weggaat. 

 

Zoals je ziet zijn er genoeg tips om je sieraden lang mooi te houden! Het kost vaak maar een kleine moeite, maar het resultaat kan grote gevolgen hebben voor je favoriete sieraden! 

Heb je nog vragen of andere tips? Laat het weten in de reacties!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.