• ACHTERAF BETALEN MET KLARNA
  • BINNEN 1 - 2 WERKDAGEN VERZONDEN
  • LAGE VERZENDKOSTEN VANAF €3.99
  • GRATIS VERZENDING VANAF €50

De betekenis van de geboortebloemen

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 14:13

Iedereen kent zijn sterrenbeeld, maar wist je dat je ook je eigen geboortebloem hebt? De geboortebloem hangt af van de maand waarin je geboren bent en dus ook van welke bloem typerend is voor dat seizoen.

De toewijzing van de geboortebloemen vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, toen men de verjaardag voor het eerst begon te integreren als een ceremoniële gelegenheid. Bij deze vieringen waren kleurrijke bloemen een belangrijk onderdeel van de decoratie en sierden ze de altaren van Romeinse goden en godinnen. Ook vertegenwoordigden ze een populair verjaardagscadeau. Door de eeuwen heen zijn specifieke geboortebloemen toegewezen aan de geboortemaanden, die geacht worden karaktereigenschappen, opvattingen en zelfs gevoelens te weerspiegelen, en dus veel over iemands persoonlijkheid kunnen onthullen. Bloemen hebben immers iets mystieks en zijn uniek op hun eigen manier, net als jij!

Sommige bloemen zijn delicaat en hebben veel zon nodig, andere hebben stekels en bloeien in het voorjaar. Je zou verbaasd zijn om je geboortebloem te kennen. Misschien is jouw favoriete bloem ook jouw geboortebloem! Ontdek nu onze geboortebloem kettingen met 12 unieke bloemmotieven. De sieraden zijn gemaakt van gedetailleerd roestvrijstaal en vervolgens verguld met 14k goud. Maak hier vervolgens kennis met je geboortebloem en leer meer over de unieke eigenschappen, die ook veel kunnen zeggen over je eigen karakter.

 

Januari: Anjer

 

De anjer flatteert met zijn zoete geur en is verrassend robuust. Het staat voor pure liefde, hoop, romantiek en de passie tussen twee mensen. Daarom is het populair op bruiloften of wordt het ook vaak op Moederdag gepresenteerd als een teken van dankbaarheid en oprechte liefde. Personen met de geboortebloem Anjer stralen een uitnodigende allure uit en zijn verfrissend bruisend en vol leven. Evenzo wordt van deze mensen gezegd dat ze sterke gevoelens en verlangen naar emotionele momenten hebben. De anjer wordt ook wel de "bloem van de goden" genoemd.

Februari: Iris

 

Iris symboliseert loyaliteit, creativiteit en energie. Mensen met de geboortebloem Iris zijn betrouwbaar en bruisen van creatieve kracht. Het kleurenspel van de Iris zie je niet vaak bij soortgenoten, hij is net als jij uniek. Als je iemand een Iris geeft, betekent dit dat je onvoorwaardelijk toegewijd bent aan de persoon aan wie je het cadeau geeft.

Maart: Narcis

 

De narcis is een vroege bloeier en staat voor vruchtbaarheid, frisheid en leven in bloei. Mensen met narcissen als geboortebloem brengen veel geluk en levendigheid in het leven. En dit stralen ze ook uit naar buiten! De bloem bloeit rond Pasen, wordt door spirituele mensen vaak gebruikt als een populaire inspiratiebron en haalt energie uit het creatieve karakter ervan.

April: Madeliefje

 


Madeliefje is misschien klein, maar staat voor groot geluk! Misschien bloeit hij daarom bijna het hele jaar door? Mensen die madeliefje als hun geboortebloem kunnen noemen, dragen zuiverheid, onschuld en schoonheid in zich. Ze genieten ook van vrede en zijn vol hoop. Van het madeliefje wordt ook gezegd dat ze de liefde vertegenwoordigt die in het hart verborgen is.

Mei: Lelietje-van-Dalen

 

Lelietje-van-dalen belichaamt liefde, geluk en oprechtheid. Mensen met deze geboortebloem zijn betrouwbaar, ze dragen hun hart op hun mouw en zijn altijd eerlijk naar beste kunnen. Deze mensen zijn ook nuchter en hebben niet veel  nodig om tevreden te zijn. De puur witte klokjes van de sierlijke bloem symboliseren hun puurheid en positiviteit.

Juni: Roos

 

De roos is de koningin van de bloemen en is waarschijnlijk bij iedereen bekend als een symbool van gepassioneerde liefde en romantiek. Maar achter de sierlijke plant zit nog iets anders, afhankelijk van de kleur. Zo bevat de rode roos ook geluk, rijpende schoonheid en toewijding. De gele roos staat voor vriendschap, de roze glinsterende roos symboliseert jeugd en schoonheid. Witte roos daarentegen staat voor bewuste geheimhouding en paars voor liefde op het eerste gezicht. 

Juli: Ridderspoor

 

Ridderspoor staat voor enthousiasme, loyaliteit en openhartigheid, maar ook voor lichtheid en luchtigheid. De bloem lijkt qua vorm op een zwaard en staat symbool voor ambitie, integriteit en waarheid. Mensen wiens geboortebloem het delphinium is, worden beschouwd als loyale metgezellen en betrouwbare vrienden, die vooral dol zijn op loyaliteit en eerlijkheid. Ze stralen ook positieve energie uit en laten de mensen om hen heen zich altijd de goede dingen in het leven herinneren in slechte tijden.

Augustus: Gladiool

 

De gladiool belichaamt trots, schoonheid, overwinning en liefde. Individuen met de gladiool als geboortebloem zijn van een vechtlustig karakter! Ondanks zijn delicate en fragiele uiterlijk is de gladiool zeer weerbestendig en kan hij meer aan dan je in eerste instantie zou denken. Als je iemand een gladiool geeft, wil je zijn hart veroveren. Een eigenschap van deze prachtige bloem is tenslotte om het leven (en de geliefde persoon) stormenderhand te veroveren!

September: Aster

 

De aster symboliseert grote rijkdom, diversiteit en geduld. Daarnaast staat het voor liefde, zoals al uit de oorsprong van de naam valt af te leiden. Omdat Astarte een godin van de liefde was uit het oude Griekenland. De prachtige stralende en weelderige bloem maakt het de bloem van voorspoed en vervulling van alle verlangens. Ze zijn enorm resistent, zelfs bij koude temperaturen. Daarom wordt er gezegd dat mensen met deze geboortebloem bijzonder veerkrachtig en moedig zijn. Kinderen van de aster zijn ook vol hoop en weten hoe ze zelfs de moeilijkste situaties in het leven moeten doorstaan.

Oktober: Goudsbloem

 

De goudsbloem belichaamt loyaliteit, trouw, onvergankelijkheid en levensvreugde. In de Griekse mythologie wordt gezegd dat de geest van bescherming erin woont. Zelfs in de Middeleeuwen werd het beschouwd als een medicinale plant en werd het gebruikt om anderen te helpen. Mensen met deze geboortebloem steunen je altijd in moeilijke situaties. Ze hebben een sterke behoefte aan waarheid en samenhang en proberen met hun wijsheid zoveel mogelijk bij te dragen aan een goed succes.

November: Chrysant

 

Chrysanten symboliseren eerlijkheid, positiviteit en passie. Zelfs in moeilijke levenssituaties straalt deze kleurrijke bloem zijn helderheid uit en verandert de nacht weer in dag. Zo worden mensen met deze geboortebloem als hoopvol en positief ingesteld, hoe somber het in eerste instantie ook lijkt. Deze mensen zijn erg harmonieus en streven naar verandering en perfectie. Tegelijkertijd mogen de mooie dingen in het leven niet ontbreken, want in november geboren mensen hebben een sterk gevoel voor esthetiek en prachtige schoonheid.

December: Kerstster

 

De kerstster is niet voor niets vernoemd naar het feest van de liefde. Omdat dit precies is wat het belichaamt, samen met zuiverheid, vrede en hoop. Mensen met deze geboortebloem zijn liefdevol en vredig, ze geven hoop en geven hun medemensen een warm comfortabel gevoel van geborgenheid. Dit is gebaseerd op vertrouwen en eerlijkheid. Ook in donkere, koude tijden geven deze mensen vertrouwen en moed.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.