• ACHTERAF BETALEN MET KLARNA
  • BINNEN 1 - 2 WERKDAGEN VERZONDEN
  • LAGE VERZENDKOSTEN VANAF €3.99
  • GRATIS VERZENDING VANAF €50

Wat is DQ metaal?

Bij de productspecificaties van onze handgemaakte oorbellen zie je vaak bij materiaal nikkelvrij brass metaal (DQ) staan, maar waar staat DQ voor? DQ is de afkorting voor Designer Quality. DQ is een soort keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt. DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. Naast dat nikkelvrij een groot voordeel is van DQ metaal, vinden wij het erg fijn dat het in verschillende platings te krijgen is. Een plating is de kleur die er aan het metaal is gegeven. Wij maken zelf gebruik van antiek zilveren en gouden platings.

Roestvrijstaal (RVS)

RVS, ook wel edelstaal of chirurgisch staal genoemd, beschikt over een aantal hele fijne voordelen. RVS heeft de schittering, toon en textuur waar veel mensen gek op zijn. Het materiaal kan niet roesten, is ontzettend sterk, maar is erg licht waardoor het erg draagbaar is. Daarnaast lijkt het op zilver, maar is een goedkoper alternatief. RVS laat niet af en verkleurd niet. Je moet alleen uitkijken met chloor, daar is het namelijk uiterst gevoelig voor. 

Zilver 925

Wanneer je aan zilver denkt, denk je aan 925, maar wat houdt dat nu precies in? Dat leggen we je graag uit! 925, ofwel sterling zilver, is een gradatie dat aangeeft hoe zuiver het zilver is. Bij zilver heb je vier verschillende gradaties. Deze gradaties hebben allemaal een ander nummer. Allereerst heb je 999, dit is zuiver zilver. Zuiver zilver is te zacht om te kunnen verwerken. Vervolgens heb je de welbekende 925, sterling zilver, dit is het eerste gehalte en de meest zuivere vorm zilver die kan worden gebruikt voor sieraden. Dit wordt gedaan door een legering (vaak koper) toe te voegen aan het zuivere zilver, hierdoor ontstaat een mix. Bij sterling zilver zijn de verhoudingen altijd 92,5% zilver en 7,5% koper (of een ander metaal). 925 zilver wordt het meest gebruikt, maar er zijn wel andere gehaltes.

Daarnaast is er bijvoorbeeld 835, dit is het tweede gehalte zilver en logischerwijs minder zuiver dan de voorgaande gehaltes. Tot slot komt het derde en laatste gehalte, 800, dit is de minst pure vorm van zilver.

Zilver is een prachtig materiaal met een mooie glans wat door velen wordt gedragen. Zilver is sterk en draagt prettig. Het enige nadeel aan het materiaal is dat het na verloop van tijd kan verkleuren en dus zwart uit kan slaan. Dit is wel vrij gemakkelijk te verhelpen door het gebruik van onze poetsdoeken.