DIY armbandjes: Hoe knoop ik ze vast?

Een leuke activiteit om samen met je vriendinnen te doen in de zomer, is het zelf maken van leuke armbandjes met de DIY letter & kralen set! Maar hoe maak je die armbandjes nou eigenlijk vast? En hoe zorg je ervoor dat ze ook vast blijven? In deze blog leggen we uit hoe je dat kan doen!


Platte Knoop

De platte knoop is de meest simpele knoop. De naam zegt het al: het is een platte en dus kleine knoop. Dat is zeker een voordeel als je wilt dat je knoop niet teveel opvalt. Bij een platte knoop leg je de uiteinden eerst rechts over links, en vervolgens links over rechts. Door dit nogmaals te herhalen zal je knoop steviger worden en minder snel los gaan. Trek na iedere knoop het elastiek goed aan.

Chirurgische Knoop

Een chirurgische knoop is in de basis hetzelfde als een platte knoop. Het verschil is dat bij de 2e stap de uiteinden een extra keer door de lus heen gehaald worden. Dit maakt de knoop net wat steviger dan een gewone platte knoop. Ook hierbij geldt hetzelfde: door te herhalen zal je knoop nog steviger worden en minder snel los gaan.  

Om er zeker van te zijn dat de knoop niet losgaat kan je eventueel op het einde nog een drupje blanke nagellak of secondelijm toevoegen! Mocht je nog vragen hebben over het vastmaken van de elastiekjes, laat dan hieronder een reactie achter! 

Terug naar blog