Hoe doe je een haarclip in?

De haarclip is terug van weggeweest en de modeaccessoire trend van 2023! Je hebt ze vast al regelmatig voorbij zien komen bij je vriendinnen, op het terras of bij een festival. De haarklem staat ontzettend leuk, zit lekker en is makkelijk te stijlen. Maar dat laatste geld niet direct voor iedereen. Het lijkt vaak heel makkelijk, maar wanneer je het zelf voor de eerste keer probeert is het resultaat niet zoals je had gehoopt. Gelukkig ben je daarmee zeker niet de enige! In deze blog vertellen we hoe je de haarclip het makkelijkste kan stijlen zodat jij straks ook kan flaneren met de haarclip trend!

 

Het juiste formaat haarclip

Om te beginnen in het belangrijk dat je een haarclip kiest die goed past in jouw haar. Ieder haar is anders, de een heeft wat dik haar met veel volume en de ander wat dunner haar. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar daarom is het wel goed om te weten welke haarclip het beste bij jou haar type past! Bij Bijoux MC shop je 3 verschillende maten:

 

- Mini formaat

- Medium formaat

- Large formaat

 

De mini haarclips zijn een klein formaat en daarom ideaal om de helft van je haar mee op te steken. Deze kan je zowel gebruiken bij dik als dun haar. De medium haarclips zijn van een iets groter formaat. Ook ideaal om de helft van je haar mee op te steken. Heb je wat dunner haar? Dan kun je met het medium formaat clip ook je gehele haar opsteken. De grootste haarclips zijn die van het large formaat. Deze zijn bedoelt om je gehele haar mee op te steken of bij heel dik haar enkel de bovenste helft. 

 

Hoe doe je de haarclip in?

Als je een haarclip hebt gekozen die geschikt is voor jouw haar, kan je bedenken op welke manier je hem graag wilt dragen. De meest gangbare haarstijlen zijn de half opgestoken haarclip en de gedraaide knot. De half opgestoken haarclip is makkelijk in je haar te doen in slechts 3 eenvoudige stappen. 

 

1. Doe je haar los, bedenk waar je de scheiding wilt en verdeel je haar over twee kanten. 

2. Ga met je beide wijsvingers of duimen net boven je oren omhoog. Hiermee pak je ongeveer de helft van je haar. Zodra je vinger elkaar in het midden tegenkomen pak je met één hand beide stroken stevig vast. 

3. Pak met je andere hand de haarclip, doe hem open en zet hem in het midden op de twee samengevoegde stroken haar.

 

En voila, je haarstijl is af! Nadien kan je altijd nog een beetje schuiven met de clip of wat losse plukjes eruit halen zodat het wat rommeliger lijkt. Zorg er wel voor dat je de clip niet te laag op je hoofd zet, dan is de kans groter dat deze uitzakt. 

 

Haarclip a la Marie-Claire

Een andere en heel populaire manier om je haar te stijlen is met een grote haarclip. Hierin kan je al je haar kwijt wat super fijn is voor een warme zomerdag. Deze manier van je haarstijlen wordt ook wel de Marie-Claire genoemd. Deze benaming komt uit Amsterdam, waar de haarclip trend eigenlijk is begonnen. Vrijwel iedere Amsterdamse meid loopt met zon haarclip rond. Ook deze stijl is met een paar eenvoudige stappen in je haar te draaien. Echter is het hierbij wel een kwestie van oefenen en zal het niet in een keer goed gaan. We raden daarom aan om een spiegel bij de hand te houden. 

 

1. Schud je haren even goed los, deze stijl mag je namelijk best wat nonchalant stijlen. Kies ook hierbij weer waar je de scheiding wilt. 

2. Pak met beide handen je haar laag achter je hoofd vast alsof je een lage paardenstaart wilt maken. Hou met je linkerhand de staart vast en gebruik je rechterhand om je haar te draaien. 

3. Wanneer je de staart helemaal gedraaid hebt vouw je met je rechterhand je staart als het ware omhoog tegen je hoofd aan. Heb je lang haar en komt de staart boven je hoofd uit? Vouw hem dan voor de helft weer terug naar beneden. 

4. Hou met je linkerhand de gedraaide staart goed vast op je hoofd en pak met je rechterhand de haarclip. Zet deze over het midden van de staart heen en knijp hem nog eens goed vast in je haar. 

 

Ook hierbij geld dat je nadien gerust nog wat losse plukjes eruit kan trekken of de clip nog wat strakker op je hoofd kan zetten. Het zal vast niet in één keer goed lukken, maar onthoud dat oefening baart kunst. Vind je het makkelijker om het eens op een video te zien? Neem dan een kijkje op onze instagram pagina! Daar staan meerdere video waarin we de haarclip stijlen. Bij vragen mag je ook altijd gerust een berichtje sturen. Veel plezier van je haarclip :)

Terug naar blog